Bouwtekeningen digitaliseren? Wij leveren u de tekening digitaal aan in het formaat wat u wenst.

Bouwtekening digitaliseren

Bouwtekening digitaliseren

Bouwtekening digitaliseren: Bestaande en oude papieren tekeningen kunnen wij voor u bouwtekeningen digitaliseren.Wij leveren u de tekening digitaal aan in het formaat wat u wenst.

Bestaande, oude papieren tekeningen kunnen wij voor u digitaliseren. Als er geen tekeningen meer aanwezig, dan wel niet meer up-to-date zijn dan kunnen we uw gebouw inmeten en dit vertalen naar gedegen bouwkundige tekeningen.

In het geval van een verbouwing of uitbreiding van een bestaand gebouw dient er, voordat er kan worden ontworpen, een tekening te worden gemaakt van hoe het gebouw op dat moment is. Deze tekening van de bestaande situatie, wordt gebruikt als onderlegger bij de verbouwingsplannen. Om de tekening van de bestaande situatie te kunnen maken wordt het bestaande gebouw geïnspecteerd en opgemeten. Soms zijn ook de oorspronkelijke bouwtekeningen nog aanwezig. Dan worden deze tekeningen als basis gebruikt waarna  het bestaande gebouw wordt geïnspecteerd en de maatvoering gecontroleerd. Ook wanneer u de woning verkoopt zal een nieuwe eigenaar zeer content zijn met een tekening van het huis en kan hierop zijn plannen maken.

Wijzigingen die niet in de tekeningen zijn gebracht

Wanneer de wijzigingen in een gebouw niet op tekening zijn gezet kunnen wij ook de ontstaande situatie inmeten. We zijn in staat om de (bouwkundige) wijzigingen tijdens de digitalisatie door te voeren. Zo kunnen we een correcte bouwkundige weergave van de huidige situatie van het gebouw op tekening zetten. Dus ook wanneer (delen van de) tekeningen ontbreken.

Digitaliseren van tekeningen kan op verschillende manieren, wij bedoelen met het digitaliseren van tekeningen dat de tekening door ons in Autocad wordt omgezet naar een DWG bestand. Daarna kunnen er verschillende documenten van worden gemaakt zoals pdf-bestanden of plaatjes (png of jpg).

Wij leveren u de tekening digitaal aan in het formaat wat u wenst, bijv dwg, dxf, pdf. Ook kunt u de tekening opnieuw afgedrukt op papier ontvangen.

Offerte aanvragen?
U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen, waarin u uw wensen kunt aangeven.
bouwtekening digitaliseren