Dakkapel prijzen vergelijken

Dakkapel prijzen vergelijken

Een dakkapel is een uitbouw op een hellend dak die tot doel heeft meer ruimte (inhoud) te bieden aan een (verblijfs)ruimte onder de kap. Tevens kan een dakkapel dienen voor de toetreding van daglicht en een functie hebben bij natuurlijke ventilatie. Uw zolder wordt omgetoverd tot slaap- of studeerkamer. Dakkapel prijzen vergelijken biedt u namelijk direct een flink aantal voordelen, dat je geniet van je nieuwe dakkapel zonder te veel te betalen.

 

Traditioneel dakkapel vs Prefab dakkapel 

Een eenvoudige dakkapel, het meest voorkomende type, is een gat in het dak dat aan de voorkant wordt afgesloten door een verticaal staand rechthoekig kozijn, aan de zijkanten afgesloten door verticale dichte wanden en aan de bovenkant voorzien van een plat dak. Een traditionele dakkapel is een dakkapel die ter plaatse wordt opgebouwd. Net als een prefab dakkapel kunnen de meeste traditionele dakkapellen binnen 1 dag geplaatst worden. Dat hangt met name af van de grote van de dakkapel. In iedere situatie kan voor de traditionele uitvoering worden gekozen, dus ook als het dak moeilijk bereikbaar is. Doorgaans sluit een traditionele dakkapel beter aan op de bestaande dakconstructie. Na het plaatsen vormt het niet nog een soort van losse constructie die als het ware boven het dak zweeft.

Een dakkapel kan ook als een prefab-bouwdeel worden aangeleverd. De details vertonen dan weinig verschil met die van een dakkapel die ter plaatse wordt gemaakt. Dit geldt natuurlijk alleen voor dakkapellen die hoofdzakelijk uit hout of plaatmateriaal zijn samengesteld. Dakkapel prijzen vergelijken biedt prefab dakkapellen in alle soorten en maten. 

 

Dakkapel bouwtekening zelf maken of laten doen

U kunt zelf aan het tekenen gaan of dit laten doen door Bouwkundig Tekenbureau De Koning. Wij adviseren u zelf niet te doen want wij als tekenbureau uw wensen prima direct in een bouwtekening verwerken en u hebt ook direct een bouwtekening voor welstand van uw gemeente om de dakkapel vergunning aan te vragen mocht die nodig zijn. Door het zelf maken van de tekening bespaar u een paar honderd euro kosten maar bestaat het risico dat u een ontwerpfoutje maakt en dat u een paar keer terug kunt naar de gemeente. De gemeente heeft toch vaak een voorkeur voor ‘echte’ tekenbureaus in de praktijk.

 

Vrijblijvende offerte

Ben je overtuigd om een bouwtekening te laten maken of dakkapel prijzen vergelijken? Dan kun je dus vrijblijvend een offerte aanvragen bij tekenbureaudekoning.nl. Dit werkt heel eenvoudig: je geeft aan waar je een bouwtekening voor wilt laten maken, vult je gegevens in en ontvangt binnen 24 uur een gepersonaliseerde offerte.

Dakkapel prijzen vergelijken. Vraag hier een offerte aan!

Dakkapel prijzen vergelijken
€ 2.479,-
U wilt op korte termijn een betaalbare dakkapel kopen van perfecte kwaliteit voor een ruimere zolder of slaapkamer.